Monthly Archives: August 2017

 1. Deken breien met restjes wol

  Een ganse bak met restjes sokkenwol ... waarom hou ik ze bij. Wat ga ik er in hemelsnaam nog mee doen. Mensen die graag amigurumi of poppekleertjes maken die kunnen er zeker iets mee, maar dat is niet echt mijn ding. Tot ik op een gegeven moment dacht: ik ga er een deken mee maken. Effe nadenken welk deken precies, niets moeilijk want het is een project voor 's avonds laat. Maar ik wilde wel een deken voor een dubbel bed. Ik nam mijn rondbreinaald nr 3,5mm met een lange draad (150cm). En ik rekende uit hoeveel steken ik moest opzetten. De eerste fout die ik maakte is dat ik naar de stekenverhouding van de sokkenwol keek, maar die worden normaal met een 2,5mm gebreid. Ik zette 1200 steken op. Als ik veel steken moet opzetten zet ik met 2 draden op zodat ik niet hoef uit te rekenen hoeveel draad ik nodig heb. Na een goeie 5 cm breien, kwam ik tot de conclusie dat 1200 steken niet klopte, dat ik verkeerd gerekend had. Ik haalde de draden eruit en keek na hoeveel steken het eigenlijk moesten zijn en bleek dat 800 steken ruim voldoende waren. Dus ik haalde alles terug uit en begon opnieuw, met 800 steken deze keer. Ik brei dan minimum 2 en maximum 5 naalden met dezelfde wol en dan verwissel ik van kleur, ergens in het midden van het deken en brei de eindjes ineens in zodat ik later niet moet instoppen. Ondertussen is het deken al mooi gevorderd en gebruik ik niet alleen restjes sokkenwol maar allerlei restjes met een breinaalddikte tussen 2,5mm en 4mm. Af en toe brei ik ook een draadje mohair mee met de sokkenwol. Het deken heeft geen haast. En ik ben er ook nog niet uit of ik het in 1 stuk ga breien of in panden van 50 cm omwille van het gewicht. 

 2. Katia Concept Winter collectie

  "Concept" staat voor natuur: een schoonheid zonder kunstgrepen met een rijkdom aan materialen, puur van kleur en textuur en terugkeer naar de eenvoud van de vormen. In een virtuele en technologische wereld, erkent Concept de waarde van de creativiteit en authenticiteit van elke breister. 

   

  Bedankt voor het ontdekken van onze nieuwe collectie Katia Concept: een minimalistisch en conceptueel idee.

   

  BE NATURAL. BE AUTHENTIC. BE CONCEPT.

   

  Alpaca Silver

  Een lichtflits in een prachtig en zacht garen, vervaardigd met de meest selecte Alpaca-wol.

   

  Baby Alpaca 100%

  Superzacht garen van 100% Baby Alpaca. Lekker warm en zeer licht.

   

  Subtiele "catenella" met de exclusieve vezel Baby Camel in de samenstelling, waarvan de spectaculaire prestatie niemand onverschillig zal laten.

   

  Kena

  Volumineuze "catenella" op basis van de zachtste Alpaca Andina, waarmee je prachtige kledingstukken verkrijgt door het optimaliseren van de hoeveelheid gebruikt garen.

   

  Mohair Lace

  Klassiek garen, 100% vervaardigd met de kostbaarste Mohair vezel, die ons door zijn natuurlijke eigenschappen de mogelijkheid zal geven om mooie en speciale steken te breien.

   

  Pisco

  Delicate "bouclé" op basis van pure Alpaca-wol, waarmee je de laatste mode kan volgen zonder afstand te doen van de grootste zachtheid en comfort.

   

  Seta Mohair

  De meest erkende en exclusieve mix is werkelijkheid geworden in een ideaal garen voor het breien van je meest luchtige en comfortabele kledingstukken.