Monthly Archives: April 2018

 1. Tips Bij De Gebreide Libelle Vest | Omslag Breien - Mooigemaakt

  In Libelle 13 staat een gebreide zomerse vest in Hawaii van Katia. Omdat hier zoveel bestelling voor kwamen heb ik de vest dit weekend zelf gebreid en er zijn toch een paar aandachtspuntjes waar je moet rekening mee houden voor een geslaagd project.

  Wanneer je het gaatjes motief niet helemaal correct breit, gaat het vest hangen zoals in onderstaande foto. Je ziet dit ook aan het gaatjesmotief wat diagonaal gaat, dat is niet goed, dan gaat het inderdaad hangen.

  Als je het gaatjesmotief wel correct breit, dan blijft je werk mooi recht lopen en loopt het gaatjes motief niet uitgesproken diagonaal.

  De aandachtspunten zitten dus in het breien van het gaatjesmotief.

  1ste nld: *1 omslag, 1 overhaling (= 1st r afhalen, 1 st r, de afgehaalde st overhalen)*, van * tot * steeds herhalen

  Hier staat dus dat je met een omslag moet beginnen, dus niet eerst een kantsteek of eerst een overhalen, neen, EERST een omslag, zoals bij deze foto. Je maakt dus eerst een omslag op de rechter naald, en doe je de overhaling.

  Kijk vervolgens ook goed dat je altijd de correcte steken samenbreit. Het is misschien niet heel duidelijk op de foto maar je het eerst de gebreide omslag en dan de steek die je samenneemt. Dit zie je natuurlijk nog niet in je eerste naald, maar wel wanneer je je patroon herhaalt, dus vanaf de 5de naald

  2de en 4de nld: av breien

  3de nld: * 2 st r samenbreien, 1 omslag*, van * tot * steeds herhalen.

  Dus ook hier weer 2 steken rechts samen breien en dan de omslag. Dat wil zeggen dat je op het einde van de naald, na dat je de 2 laatste steken hebt samengebreid nog een omslag maakt zoals op onderstaande foto.

  Wanneer je vervolgens je naald averechts gaat breien kan het een beetje moeilijk zijn om deze omslag te breien, daarom brei ik hem gedraaid averechts, dan zit hij mooi strak.

  Tot zover mijn tips, kijk ze goed na en je vest wordt zeker een pareltje. Heb je nog vragen kan je mij steeds contacteren op [email protected].

  Wil je zelf ook deze vest gaan breien, dan kan je de wol bestellen via de link naar de producten onderin. Je hebt 7 bollen nodig voor maat 36-38, 8 bollen voor maat 40-42, en 9 bollen voor maat 44-46. Hou er wel rekening mee dat het een wijde vest is. Het patroon vind je in Libelle 13, deze kan je op de site van Libelle ook online bestellen.

   

  Veel plezier !

 2. Sokken #3/2018 - Katoenen sokken breien

  Wanneer ik katoenen sokken brei, zet ik 4 steken minder op en brei ik met een kwart maat minder. Dus voor mezelf zet ik normaal 60 steken op en brei ik met naalden 2,5mm. Als ik katoenen sokken brei dan zet ik 56 steken op en brei ik met 2,25mm. Heb je geen 2,25mm dan zou ik 8 steken minder opzetten. 

  Kijk ook even naar de samenstelling van je garen. Als het een combinatie katoen met wol is, kom je er wel met 4 steken minder allen. Maar als er geen wol bij zit toch even bovenstaande aanbeveling in acht nemen. 

  Wist je trouwens dat sokken ook gewoon in de droogkast mogen, behalve die met enkel katoen zoals de Tutti Frutti van Regia.

 3. CAL gehaakte lente tas | Katia

  Wij doen met de CAL Gehaakte Tas voor de Lente van Katia. We haken stap voor stap een eenvoudige, leuke en praktische tas met 2 bollen Katia Capri en 2 bollen Katia Capri Plus. Het is een CAL (crochet--long) dus er verschijnt wekelijk een deel van de beschrijving (ook in het Nederlands), met instructievideo's. Je kan alles volgen op de facebookgroep Facebook Crochet-Along #KatiaSpringBag

  In deze facebookgroep zal dan wekelijks gedurende de maand april een deel van de beschrijving gepubliceerd worden.

  Win Actie

  Als extra doen wij er nog een win actie bovenop. Op het einde van de CAL van de CAL verloten we een Mooigemaakt tas met 10 bollen Capri en de Lente/Zomer tijdschriften van Katia onder de leden van onze  facebookgroep Lente tas haken. Wordt dus snel lid van deze groep  Combinatie van kleuren


  Voor je kleurencombinatie zie je hier de Capri Plus kleuren, met de bijhorende Capri kleuren. Je hebt dus 2 bollen Capri Plus nodig en 2 bollen Capri. De bolletjes kan je bestellen in onze winkel of online via de link onderaan deze pagina.