In Libelle 13 staat een gebreide zomerse vest in Hawaii van Katia. Omdat hier zoveel bestelling voor kwamen heb ik de vest dit weekend zelf gebreid en er zijn toch een paar aandachtspuntjes waar je moet rekening mee houden voor een geslaagd project.

Wanneer je het gaatjes motief niet helemaal correct breit, gaat het vest hangen zoals in onderstaande foto. Je ziet dit ook aan het gaatjesmotief wat diagonaal gaat, dat is niet goed, dan gaat het inderdaad hangen.

Als je het gaatjesmotief wel correct breit, dan blijft je werk mooi recht lopen en loopt het gaatjes motief niet uitgesproken diagonaal.

De aandachtspunten zitten dus in het breien van het gaatjesmotief.

1ste nld: *1 omslag, 1 overhaling (= 1st r afhalen, 1 st r, de afgehaalde st overhalen)*, van * tot * steeds herhalen

Hier staat dus dat je met een omslag moet beginnen, dus niet eerst een kantsteek of eerst een overhalen, neen, EERST een omslag, zoals bij deze foto. Je maakt dus eerst een omslag op de rechter naald, en doe je de overhaling.

Kijk vervolgens ook goed dat je altijd de correcte steken samenbreit. Het is misschien niet heel duidelijk op de foto maar je het eerst de gebreide omslag en dan de steek die je samenneemt. Dit zie je natuurlijk nog niet in je eerste naald, maar wel wanneer je je patroon herhaalt, dus vanaf de 5de naald

2de en 4de nld: av breien

3de nld: * 2 st r samenbreien, 1 omslag*, van * tot * steeds herhalen.

Dus ook hier weer 2 steken rechts samen breien en dan de omslag. Dat wil zeggen dat je op het einde van de naald, na dat je de 2 laatste steken hebt samengebreid nog een omslag maakt zoals op onderstaande foto.

Wanneer je vervolgens je naald averechts gaat breien kan het een beetje moeilijk zijn om deze omslag te breien, daarom brei ik hem gedraaid averechts, dan zit hij mooi strak.

Tot zover mijn tips, kijk ze goed na en je vest wordt zeker een pareltje. Heb je nog vragen kan je mij steeds contacteren op sonja@mooigemaakt.be.

Wil je zelf ook deze vest gaan breien, dan kan je de wol bestellen via de link naar de producten onderin. Je hebt 7 bollen nodig voor maat 36-38, 8 bollen voor maat 40-42, en 9 bollen voor maat 44-46. Hou er wel rekening mee dat het een wijde vest is. Het patroon vind je in Libelle 13, deze kan je op de site van Libelle ook online bestellen.

Veel plezier !